top of page
  • Tanja Suomalainen

Kuka minä olen?

Updated: Nov 15, 2022

Olen tuote- ja liiketoimintajohtamisen asiantuntija. Minulla on työkokemusta tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnasta, koulutusalalta sekä toimisesta yritysmaailmassa. Toimin tällä hetkellä yliopettaja Lapin ammattikorkeakoulussa. Vastaan kansainvälisestä Digital Business Management (Digitaalinen liiketoimintajohtaminen) ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon (YAMK) toteuttamisesta ja koulutuksesta. Opetan myös muissa Lapin ammattikorkeakoulun YAMK-koulutusohjelmissa.


Olen kotoisin Kiimingistä. Olen käynyt peruskoulun ala-asteen Jäälissä ja yläasteen ja lukion Kiimingissä. Sen jälkeen olen opiskellut tietojenkäsittelytieteitä Oulun yliopistossa ja suuntautunut opinnoissani ohjelmistoliiketoimintaan. Sivuaineina olen opiskellut kasvatustieteitä, markkinointia ja tietoteollista liiketoimintaa. Opintojeni aikana olin myös vuoden vaihto-opiskelijana Itävallan Wienissä. Valmistuin filosofian maisteriksi vuonna 2006 ja väittelin filosofian tohtoriksi vuonna 2016.


Minulle koulutus on tärkeää ja kannustankin elinikäiseen oppimiseen. Olen yliopisto-opintojeni jälkeen suorittanut erilaisia kursseja ja sertifikaatteja. Esimerkiksi olen käynyt Oulun Kauppakamarin järjestämän Hyväksytty Hallituksen jäsen (HHJ) koulutusohjelman (2019) ja suorittanut ketterään tuotekehitykseen liittyvän SAFe 4 Agilist sertifikaatin (2019). Tällä hetkellä opiskelen Oulun ammattikorkeakoulussa ammatillisen opettajan täydennyskoulutusta. Aloitin opinnot kesällä 2022 ja jos opinnot etenevät aikataulussa niin, minun tulisi saada ne valmiiksi kevään 2023 aikana.


Perheeseeni kuuluu aviomies, kolme kouluikäistä lasta ja italianvesikoira Tiitu. Vapaa-ajalla harrastan ryhmäliikuntatunteja ja ulkoilua Tiitun kanssa. Kesällä viihdyn puutarhatöiden parissa kasvattaen erilaisia kukkia ja kasviksia esimerkiksi tomaatteja, chilejä ja yrttejä. Luonteeltani olen positiivinen, reipas ja innokas oppimaan uutta.


Eli yhteenvetona olen opettaja, opiskelija, elinikäinen oppija, vaimo, äiti, koiranomistaja ja puutarhatonttu :) !


Mitä muuta haluaisit tietää minusta?Comments


bottom of page